ΙΔ' Μαθητιάδα, Πρώτη Σερρών, 15-19 Μαΐου 2020

Πέντε Περιφερειακές Διευθύνσεις Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης  (Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Ηπείρου, Κεντρικής Μακεδονίας, Νοτίου Αιγαίου, Κρήτης) διοργάνωσαν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, και  στο πλαίσιο των Αγώνων ΑθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και φορείς της Αυτοδιοίκησης Περιφερειακές Μαθητιάδας κατά τη διάρκεια του 2017. Οι διοργανώσεις έλαβαν μέρος:

2-4 Μαΐου 2017, Κομοτηνή-Καβάλα Περιφερειακή Μαθητιάδα Ανατ. Μακεδονίας-Θράκης

15-16 Μαΐου 2017, Ιωάννινα Περιφερειακή Μαθητιάδα Ηπείρου

22-23 Μαΐου 2017, Ρόδος Περιφερειακή Μαθητιάδα Νοτίου Αιγαίου

24-25 Μαΐου 2017, Θεσσαλονίκη Περιφερειακή Μαθητιάδα Κεντρικής Μακεδονίας

17-20 Οκτωβρίου 2017 Ηράκλειο Περιφερειακή Μαθητιάδα Κρήτης

Αναλυτικά για τις διοργανώσεις:

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και το ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής οργάνωσαν την Α’ Περιφερειακή Μαθητιάδα ΑΜΘ. Οι εκδηλώσεις διεξήχθησαν από 2-3/5/2017 στο ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής, όπου διεξήχθησαν  τα περισσότερα αθλήματα και στις 4/5/2017 στην Καβάλα, όπου διεξήχθησαν τα θαλάσσια αθλήματα. Η συμμετοχή των παιδιών ξεπέρασε τις 7000, ενώ και εκατοντάδες ήταν οι εθελοντές που βοήθησαν.

https://www.pdeamth.gr/mathitiada/

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου διοργάνωσε σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου, το Δήμο Ιωαννιτών, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ηπείρου, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, το Τ.Ε.Ι. Ηπείρου, την Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου, το Π.Ε.Α.Κ.Ι. και το Εμπορικό Επιμελητήριο Ιωαννίνων, υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, την 1η Περιφερειακή Μαθητιάδα Αθλητισμού και Πολιτισμού, την Κυριακή 14 Μαΐου με την έλευση της φλόγας, τη Δευτέρα 15 Μαΐου και την Τρίτη 16 Μαΐου στο Πανηπειρωτικό Στάδιο Ιωαννίνων και την Τετάρτη 17 Μαΐου στις αθλητικές εγκαταστάσεις Λιμνοπούλας Ιωαννίνων και στο στάδιο “Ζωσιμάδες” Ιωαννίνων με τη συμμετοχή των μαθητών/τριών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτων Ηπείρου. Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν πάνω από 5000 μαθητές.

http://srv1-ipeir.pde.sch.gr/mathitiada/

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος κήρυξε τη Δευτέρα  την έναρξη της 1ης Περιφερειακής Μαθητιάδας Αθλητισμού και Πολιτισμού Νοτίου Αιγαίου 2017, η οποία διεξήχθη στη Ρόδο, στο χώρο του Αθλητικού Κέντρου Καλλιπάτειρα, το διήμερο 22 και 23 Μαΐου 2017. Η μεγάλη αθλητική, κοινωνική και πολιτιστική γιορτή συνδιοργανώθηκε από την Περιφερειακή Διεύθυνση Α/βαθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου και την ΔΟΠΑΡ,  υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Ρόδου. Συμμετείχαν 1800 μαθητές – αθλητές από 49 σχολεία (37 από την Πρωτοβάθμια και 12 από την Δευτεροβάθμια), 80 εθελοντές και 1600 επισκέπτες. Την 1η μέρα 22/05 διεξήχθησαν οι αγώνες και επιδείξεις των αθλημάτων για τα Γυμνάσια ενώ στις 23/05 διεξήχθησαν αγώνες και επιδείξεις αθλημάτων για τα Δημοτικά σχολεία. Τα αθλήματα στα οποία συμμετείχαν οι μαθητές ήταν τα εξής:: Στίβος (60μ, 600μ. άλμα σε μήκος, σφαίρα, σκυταλοδρομία 4χ50), Τένις, Πινγκ Πονγκ, Τζούντο, Τοξοβολία, Αντισφαίριση ξυλορακέτας, Σκάκι, Ιππασία, Στίβος: KidsAthletics (δέκα (10) μέλη η κάθε ομάδα), Ποδόσφαιρο 5×5 (επτά (7) μέλη η κάθε ομάδα), Μπάσκετ 3×3 (τέσσερα (4) μέλη η κάθε ομάδα), Μπιτς Βόλεϊ 2×2 (τρία (3) μέλη η κάθε ομάδα), Ράγκμπι (επτά (7) μέλη η κάθε ομάδα). Επίσης έγινε γνωριμία με τα Παραολυμπιακά Αθλήματα Μπότσια (Boccia) (τρία (3) μέλη η κάθε ομάδα), Βόλεϊ καθιστών (Sitting Volley) (οκτώ (8) μέλη η κάθε ομάδα), Γκόλμπολ (GoalBall) (τέσσερα (4) μέλη η κάθε ομάδα). Στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος συμμετείχαν: ΚΠΕ Πεταλούδων (παρουσίαση προγράμματος δημιουργία χαρτιού- βιβλιοδεσίας), Δίοδος- Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της ψυχικής Υγείας (Διανομή υλικού και ενημέρωση), ΕΥΘΥΤΑ (διανομή υλικού και Διαδραστικός Τάπητας προς χρήση από μαθητές/τριες), ΚΕΘΕΑ-Αριάδνη (διανομή υλικού) και έγιναν παρουσιάσεις Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων (έκθεση φωτογραφίας, παραδοσιακοί χοροί, κ.ά). Υπήρξε ταμπλό εντυπώσεων: Αφήνω το αποτύπωμά μου! (όπου οι μαθητές καλούνταν να γράψουν το προσωπικό τους μήνυμα), ανταλλακτικό παζάρι μικρο-αντικειμένων μεταξύ μαθητών καθώς και διανομή βιβλίων σε μαθητές/τριες των Γυμνασίων: Δωρεά από τη Δημοτική βιβλιοθήκη Ρόδου και την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και από την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα (Το παραμύθι: Τα αστέρια της Ευρώπης). Την τελετή έναρξης και λήξης της Μαθητιάδας ανέλαβε το Μουσικό Σχολείο Ρόδου.

  Η  Περιφερειακή Διεύθυνση Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης  Κεντρικής Μακεδονίας  συνδιοργάνωσε με το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης και με τη στήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, το Δήμο Θεσσαλονίκης, το Δήμο Καλαμαριάς, το Δήμο Θέρμης και τα ΤΕΦΦΑ του ΑΠΘ την «1η Περιφερειακή Μαθητιάδα Αθλητισμού και Πολιτισμού  Κεντρικής Μακεδονίας  2017». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη) την Τετάρτη 24 και Πέμπτη 25 Μαΐου στο Αθλητικό Κέντρο της Μίκρας του Δήμου Καλαμαριάς  και την Παρασκευή 26 Μαΐου στο Καυταντζόγλειο Στάδιο του Δήμου Θεσσαλονίκης. Στην εκδήλωση συμμετείχαν 5000 μαθητές και πλήθος εθελοντών.

http://www.mathitiada.kmaked.eu/

Την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου, στην Πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο, με μία λαμπρή αλλά και συγκινητική τελετή σήμανε η λήξη της Α΄ Περιφερειακής Μαθητιάδας Αθλητισμού και Πολιτισμού Κρήτης 2017, ολοκληρώνοντας αυτήν την μεγάλη διοργάνωση, που ξεκίνησε το απόγευμα της τρίτης 17 Οκτωβρίου 2017.  Συμμετείχαν πάνω από 17.000 μαθητές και μαθήτριες όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, από το Νηπιαγωγείο μέχρι το Λύκειο, από όλη την Κρήτη, από την Κίσσαμο μέχρι το Παλαίκαστρο, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και συμμετείχαν σ’ αυτήν την διοργάνωση. Ιδιαίτερη ήταν και η ενεργή παρουσία εκατοντάδων εθελοντών των οποίων η εγκάρδια συμπαράσταση κατέστησε δυνατή την διεξαγωγή της Μαθητιάδας αλλά και των φορέων, των διευθυντών, των εκπαιδευτικών των Σχολικών Μονάδων και των γονέων που αγκάλιασαν αυτήν την προσπάθεια και συνέβαλαν στην επιτυχημένη υλοποίηση της διοργάνωσης. Επίσης συνέβαλαν ουσιαστικά η Περιφέρεια Κρήτης και ο Δήμος Ηρακλείου οι οποίοι συνέβαλαν τα μέγιστα με τη θερμή συνεργασία τους και την αμέριστη ηθική και οικονομική υποστήριξη τους.

http://mathitiada.pdekritis.gr/

Close Menu