ΙΔ' Μαθητιάδα, Πρώτη Σερρών, 15-19 Μαΐου 2020

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ

Ο Στίβος συγκεντρώνει το μεγαλύτερο αριθμό αθλητών και αθλητριών και περιλαμβάνει το μεγαλύτερο αριθμό αγώνων. Στους Παραολυμπιακούς Αγώνες συμμετέχουν αθλητές και αθλήτριες με εγκεφαλική παράλυση, κάκωση στο νωτιαίο μυελό, ακρωτηριασμό ή άλλη κινητική αναπηρία, τυφλοί ή με μειωμένη όραση αθλητές Στο αγωνιστικό πρόγραμμα περιλαμβάνονται αγώνες δρόμων, ρίψεων, αλμάτων, ο μαραθώνιος και το πένταθλο. Οι αθλητές αγωνίζονται με αμαξίδιο ή με χρήση προθέσεων (τεχνητών μελών), ενώ οι τυφλοί αθλητές αγωνίζονται με βοηθό.


ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΑΘΛΗΤΩΝ

Η επίδειξη του αγωνίσματος της σφαίρας  Α.ΜΕ.Α. πραγματοποιείται  από  έξι (6) αθλητές  του  αθλήματος με  αναπηρία  στα  κάτω  άκρα. Ο αγώνας αυτός, ο οποίος είναι αγώνας επίδειξης, διεξάγεται σύμφωνα  με  τους  κανονισμούς  του αθλήματος, για να μπορέσουν οι θεατές να γνωρίσουν το άθλημα αυτό που έχει δώσει μετάλλια στη χώρας μας στους Παραολυμπιακούς Αγώνες.

ΒΙΩΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

 Στη δράση αυτή συμμετέχει ελεύθερα όποιος θέλει. Οι δηλώσεις συμμετοχής πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια διεξαγωγής της δράσης στη γραμματεία του χώρου διεξαγωγής της δράσης. Ο προβλεπόμενος  αριθμός  συμμετοχών  είναι  είκοσι (20). .  Όλοι  οι  συμμετέχοντες  παίρνουν  αναμνηστικά  διπλώματα.

Το  αγώνισμα δρόμου τυφλών είναι  ο δρόμος  ταχύτητας  80 μ. Στον αγώνα αυτό αγωνίζονται τέσσερις (4) αθλητές με προβλήματα όρασης με τη βοήθεια ειδικών συνοδών. Οι  συνοδοί  με  τη  βοήθεια  ενός  σχοινιού  μήκους  ενός  μέτρου  περίπου (δεμένο από τον δεξί καρπό του αθλητή και τον αριστερό καρπό του συνοδού), συνοδεύουν τους αθλητές  τρέχοντας ελάχιστα πίσω από  τη  δεξιά πλευρά των αθλητών, βοηθώντας είτε λεκτικά είτε με το τράβηγμα του σχοινιού, στην διαδρομή των 80 μέτρων  ταχύτητας.

Close Menu