ΙΔ' Μαθητιάδα, Πρώτη Σερρών, 15-19 Μαΐου 2020

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ

Επιτραπέζια Αντισφαίριση στους Παραολυμπιακούς Αγώνες παρουσιάζει ελάχιστες διαφορές με το αντίστοιχο άθλημα στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Έχουν γίνει ορισμένες μόνο τροποποιήσεις για τους αθλητές που χρησιμοποιούν αμαξίδιο. Συμμετέχουν αθλητές με εγκεφαλική παράλυση, κάκωση νωτιαίου μυελού και αθλητές με ακρωτηριασμό ή άλλους κινητικούς περιορισμούς. Οι αθλητές αγωνίζονται με αμαξίδιο ή όρθιοι και κατατάσσονται σε 10 κατηγορίες βάση των κινητικών περιορισμών που παρουσιάζουν.


ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΑΘΛΗΤΩΝ

Η επίδειξη του αθλήματος θα γίνει από αθλητές Παραολυμπιακών Αγώνων με αναπηρία στα κάτω άκρα, οι οποίοι θα δείξουν τον τρόπο με τον οποίο διεξάγεται το αγώνισμα. Οι θεατές μέσα από την επίδειξη θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά όχι μόνο το άθλημα αυτό, αλλά και τους αθλητές που παρά το προβλήματά τους, πολλές φορές εντυπωσιάζουν με τις τεχνικές τους κινήσεις.

ΒΙΩΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Στη δράση αυτή συμμετέχει ελεύθερα όποιος θέλει. Οι δηλώσεις συμμετοχής πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια διεξαγωγής της δράσης στη γραμματεία του Παραολυμπιακού Πάρκου. Ο προβλεπόμενος αριθμός συμμετεχόντων είναι εκατόν πενήντα (150). Οι συμμετέχοντες παίζουν έναν αγώνα στα δύο σετ καθισμένοι σε αναπηρικό αμαξίδιο. Όλοι οι συμμετέχοντες παίρνουν αναμνηστικά διπλώματα.

Close Menu