ΙΔ' Μαθητιάδα, Πρώτη Σερρών, 15-19 Μαΐου 2020

Προκήρυξη συμμετοχής σχολείων στην ΙΔ’ Πανελλήνια Μαθητιάδα 15-19 Μαΐου 2020


Υπογράφηκε την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019 από την Υφυπουργό Παιδείας κ. Σ. Ζαχαράκη η εγκύκλιος για την προκήρυξη της ΙΔ’ Μαθητιάδας. Είναι η πρώτη φορά που η εγκύκλιος εκδίδεται τόσο νωρίς και αφενός δίνει τη δυνατότητα στην Οργανωτική Επιτροπή για την καλύτερη προετοιμασία της και αφετέρου δείχνει την αποφασιστικότητα του Υπουργείου να υποστηρίξει και να αναβαθμίσει την εκδήλωση.

Η «IΔ’ Μαθητιάδα» θα διεξαχθεί από 15 έως 19 Μαΐου 2020 υπό την αιγίδα του ΥΠ.Π.Ε.Θ., βάση του νόμου 3794/2009, άρθρου 30 στην Πρώτη Σερρών του Δήμου Αμφίπολης, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή του Ν. Σερρών.

«Xωρίς το φόβο της αποτυχίας και το άγχος της νίκης» για 5 ημέρες μαθητές από όλη την Ελλάδα και την Ομογένεια παρακινούνται, ώστε να ‘παιδευτούν’ στις αρχές του «ευ αγωνίζεσθαι» και τις αυθεντικές αξίες των Ολυμπιακών Αγώνων, να γνωρίσουν και να σεβαστούν τη διαφορετικότητα, να συμμετέχουν σε δράσεις περιβαλλοντικής και όχι μόνο ευαισθητοποίησης και να ζήσουν μία μοναδική και ανεπανάληπτη εμπειρία!

Περιλαμβάνει τη διεξαγωγή όλων των Ολυμπιακών αθλημάτων, ενώ παράλληλα διοργανώνονται πολιτιστικές και άλλες εκδηλώσεις καθώς και δράσεις των Παραολυμπιακών αγώνων. Δίνεται επίσης η δυνατότητα βιωματικής εμπειρίας επισκεπτών και θεατών στα Ολυμπιακά και τα Παραολυμπιακά αθλήματα.

Συμμετέχουν μαθητές Γυμνασίων από όλους τους νομούς της Ελλάδας και από σχολεία της ομογένειας, καθώς και από Τμήματα Μητρικής Γλώσσας και Ελληνικές Κοινότητες. Κάθε σχολείο στα πλαίσια της Μαθητιάδας έχει στη διάθεσή του ένα τουριστικό περίπτερο, για να προβάλει το Δήμο, το Νομό ή τη χώρα του, ενώ στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται και ξεναγήσεις στους αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής. Οι μαθητές διαμένουν στο «Μαθητικό Χωριό», κάτι αντίστοιχο με το Ολυμπιακό χωριό.

Η προκήρυξη του Υπουργείου Παιδείας έχει σταλεί σε όλα τα σχολεία ενώ για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στα γραφεία της Πανελλήνιας Μαθητιάδας (τηλ. 2324061604,2324061055, email :gram@mathitiada.gr) και στην ιστοσελίδα www.mathitiada.gr.

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΔΩ

Leave a Reply

Close Menu