ΙΔ' Μαθητιάδα, Πρώτη Σερρών, 15-19 Μαΐου 2020

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΣΤΗ ΙΓ’ ΜΑΘΗΤΙΑΔΑ

 

Το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας (Κ.Ε.Γ.) θα συμμετάσχει στη ΙΓ΄ Μαθητιάδα, που θα διεξαχθεί στην Πρώτη Σερρών από 18 έως 22 Μαΐου 2018, με τις εξής δράσεις:

α)    Λειτουργία ενός εργαστηρίου για τη διδασκαλία της ελληνικής με τις νέες τεχνολογίες και ειδικά με την εργαλειοθήκη του Κ.Ε.Γ. που περιλαμβάνεται στην «Πύλη για την ελληνική γλώσσα»  και στις « Ψηφίδες για την ελληνική γλώσσα» (ο ιστότοπος του Κ.Ε.Γ. έχει 2.500.000 επισκέψεις τον μήνα). Η δράση θα πραγματοποιείται καθ’ όλη τη διάρκεια της ΙΓ’ Μαθητιάδας.

β)    Λειτουργία ενός εργαστηρίου για τη διδασκαλία της ελληνικής ως β΄ /  ξένης γλώσσαςγια την εξοικείωση των μαθητών με τη ψηφιακή εφαρμογή KLIKApp που περιλαμβάνει τα ψηφιοποιημένα εγχειρίδια «ΚΛΙΚ στα Ελληνικά» με 2000 διαδραστικές ασκήσεις.Η δράση θα πραγματοποιείται καθ’ όλη τη διάρκεια της ΙΓ’ Μαθητιάδας.

γ)    Συμμετοχή σε γλωσσικό/διαπολιτισμικό παιχνίδι επικοινωνίας“Diversonopolis”: πρόκειται για επιτραπέζιο παιχνίδι που ενθαρρύνει την επικοινωνία και την προφορική έκφραση των μαθητών με σκοπό την άσκηση στην παραγωγή προφορικού λόγου. Η δράση θα πραγματοποιείται καθ’ όλη τη διάρκεια της ΙΓ’ Μαθητιάδας.

δ)    Υπαγόρευση ενός μικρού κειμένου (300-350 λέξεων): στη δράση αυτή θα λάβουν μέρος εθελοντικά οι μαθητές, είτε επώνυμα είτε ανώνυμα, δηλώνοντας εάν θέλουν να διορθωθεί ή να μη διορθωθεί το κείμενό τους. Η δράση θα πραγματοποιηθεί στις 21 Μαΐου 2018.

ε)    Διάλεξη του καθηγητή Ι.Ν. Καζάζη με θέμα «Ορθογραφία και “Ορθογραφία”» που θα απευθύνεται στο εκπαιδευτικό και το γενικό κοινό και θα περιλαμβάνει εκτεταμένη συζήτηση με εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Γυμνάσιο Πρώτης Σερρών στις 19 Μαΐου 2018.

 

Leave a Reply

Close Menu