ΙΔ' Μαθητιάδα, Πρώτη Σερρών, 15-19 Μαΐου 2020

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΜΑΘΗΤΙΑΔΑΣ

25 ΦΕΒ 2018

Την Κυριακή 25/02/2018 η Πανελλήνια Μαθητιάδα πραγματοποίησε εκδήλωση κοπής πίτας στο ξενοδοχείο «Ελπίδα Resort» στις Σέρρες. Ο πρόεδρος, Ιωάννης Κυριακίδης, έκοψε την πίτα κηρύσσοντας ουσιαστικά την έναρξη της προετοιμασίας της ΙΓ’ Μαθητιάδας η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Πρώτη του Δήμου Αμφίπολης από 18 έως 22 Μαΐου. Η εκδήλωση για πρώτη φορά διεξάγεται υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλοπούλου, γεγονός που μεταξύ άλλων αναδεικνύει τη δυναμική του θεσμού.

Η μεγάλη αυτή αθλητική και πολιτιστική διοργάνωση που ενώνει την μαθητιώσα νεολαία από κάθε γωνιά της Ελλάδας αλλά και από όλο τον κόσμο έχει σκοπό να μεταλαμπαδεύσει με βιωματικό τρόπο σε κάθε Ελληνόπουλο απανταχού της γης τις πανανθρώπινες αξίες που γέννησε ο Ελληνισμός. Από το 2001 η Μαθητιάδα έχει χτίσει μία διαχρονική παρουσία έχοντας εξελιχτεί στη μεγαλύτερη βιωματική εκπαιδευτική διοργάνωση αθλητισμού και πολιτισμού. Η εκδήλωση περιλαμβάνει τη διεξαγωγή όλων των Ολυμπιακών αθλημάτων, ενώ παράλληλα διοργανώνονται πολιτιστικές και άλλες εκδηλώσεις καθώς και δράσεις των Παραολυμπιακών αγώνων και συγκεντρώνει χιλιάδες μαθητές και εκπαιδευτικούς στους οποίους δίνεται η ευκαιρία να βιώσουν μια μοναδική εμπειρία ζωής. Η ΙΓ’ Μαθητιάδα οργανώνεται από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων σε συνεργασία με τη Γ.Γ. Αθλητισμού, Γ.Γ. Απόδημου Ελληνισμού, την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το Δήμο Αμφίπολης και το ΤΕΦΑΑ Σερρών.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών κ. Ιωάννης Μωυσιάδης, η πρόεδρος των ΤΕΦΑΑ Σερρών κα Αικατερίνη Μουρατίδου, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών κ. Κων/νος Τενεκετζής μέλη της Οργανωτικής και Εκτελεστικής Επιτροπής, εθελοντές και φίλοι του θεσμού.

Leave a Reply

Close Menu