ΙΔ' Μαθητιάδα, Πρώτη Σερρών, 15-19 Μαΐου 2020

Στη ΜΑΘΗΤΙΑΔΑ παρουσιάζονται χοροί σε διάφορες μορφές όπως παραδοσιακοί, μοντέρνοι κτλ. Χορευτικά σχήματα σχολείων παρουσιάζουν χορούς από διάφορα μέρη της Ελλάδας, ενώ και ομογενείς μαθητές έχουν παρουσιάσει χορούς από διάφορα μέρη του κόσμου. Κατά καιρούς χορευτικά σχήματα συλλόγων και σωματείων παρουσιάζουν τις δουλειές τους. Επίσης δάσκαλοι χορού παρουσιάζουν νέες μορφές χορού που συνδυάζουν και την άσκηση όπως ζούμπα και καποέϊρα. Οι μορφές χορού που παρουσιάστηκαν στη Μαθητιάδα είναι:

  • Παραδοσιακοί Ελληνικοί Χοροί
  • Μοντέρνος Χορός
  • Χοροί από διάφορα μέρη του κόσμου
  • Ζούμπα
  • Καποέϊρα

ΕΙΔΗ ΔΡΑΣΕΩΝ

ΕΚΘΕΣΕΙΣ

Στη Μαθητιάδα παρουσιάστηκαν εκθέσεις κυρίως από παραδοσιακούς συλλόγους που αναδεικνύουν τις στολές των χορευτών των παραδοσιακών χορών αλλά και των δραστηριοτήτων των χορευτικών τους ομάδων.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

Οι μαθητές και οι επισκέπτες παρακινούνται να γνωρίσουν τους χορούς μέσα από εργαστήρια χορού όπου προσπαθούν να μάθουν διάφορους χορούς, κυρίως σύγχρονες μορφές χορού. 

ΘΕΑΜΑΤΑ

Χορευτικά σχήματα σχολείων ή συλλόγων παρουσιάζουν τις δουλειές τους σε πολλά είδη χορών, κυρίως ελληνικών, ενώ δεν λείπουν και οι χοροί από διάφορα μέρη του κόσμου.

ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Κάποιες φορές στη Μαθητιάδα πραγματοποιούνται και άλλες δράσεις του χορού, όπως η συμμετοχή στο BIG DANCE τοων Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, ομιλίες για τους χορούς κτλ.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2018


ΧΟΡΟΣ 2018

8401. ΧΟΡΕΥΤΙΚΑ ΣΧΗΜΑΤΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Στη ΙΓ ΜΑΘΗΤΙΑΔΑ θα υπάρξουν παρουσιάσεις χορευτικών σχημάτων από τα συμμετέχοντα σχολεία προς τους συμμαθητές τους των άλλων σχολείων, αλλά και προς τους επισκέπτες της Μαθητιάδας.

Τα  χορευτικά σχήματα των σχολείων θα παρουσιαστούν την Κυριακή 20 Μαίου 2018 στο χώρο των κατασκηνώσεων.

8402. ΧΟΡΕΥΤΙΚΑ ΣΧΗΜΑΤΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

Σύλλογοι της περιοχής των Σερρών θα παρουσιάσουν χορούς από διάφορα μέρη της Ελλάδας σε παράλληλη δράση της Μαθητιάδας. Τα  χορευτικά σχήματα των συλλόγων θα παρουσιαστούν το Σάββατο 19 Μαίου 2018 στο χώρο της πλατείας της Πρώτης Σερρών.


ΦΟΡΕΙΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΗΚΑΝ

 

Φορείς

 

Σύλλογοι

Σύλλογος Βλάχων Σερρών "Γεωργάκης Ολύμπιος"

Ιδιώτες

Τσελέπης Κωνσταντίνος (Δάσκαλος ΖΟΥΜΠΑ)


ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ

BIG DANCE Ολυμπιακών Αγώνων Λονδίνου (2012)
Έκθεση Συλλόγου Βλάχου Σερρών "Γεωργάκη Ολύμπιου¨ (2003)
Εργαστήριο Χορού ΖΟΥΜΠΑ (2012, 2014, 2016)
Εργαστήριο Χορού Καποέϊρα (2016)
Χορευτικά Σχήματα Σχολείων (2007, 2008, 2009, 2010, 2012, 2014, 2016)


GALLERY

Close Menu