ΙΓ' Μαθητιάδα, Πρώτη Σερρών, 18-22 Μαΐου 2018 | Υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλοπούλου

Ένα από τα βασικότερα θέματα στα οποία δίνεται έμφαση στη Μαθητιάδα είναι το θέμα της φιλοξενίας των αποστολών. Η ευχάριστη συμβίωση για έξι ημέρες ελλήνων μαθητών από όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο είναι ένα από τους κύριους σκοπούς της Μαθητιάδας και δίνεται ιδιαίτερη μέριμνα έτσι ώστε η διαμονή τους να είναι μια ευχάριστη και ωφέλιμη εμπειρία.

Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιείται το «Μαθητικό Χωριό», μία μικρογραφία του «Ολυμπιακού Χωριού», όπου οι μαθητές από τα διάφορα μέρη θα έχουν την ευκαιρία να γνωριστούν καλύτερα και να επικοινωνήσουν, σε ένα επίπεδο διαφορετικό από αυτό του αθλητισμού, ενισχύοντας έτσι την έννοια της συναδέλφωσης. Για το Μαθητικό Χωριό έχουν επιλεχθεί οργανωμένες παιδικές κατασκηνώσεις οι οποίες πληρούν όλες τις προδιαγραφές για τη φιλοξενία παιδιών.

Η φιλοξενία περιλαμβάνει τη διαμονή, τη διατροφή και τις εσωτερικές μετακινήσεις από και προς τις αθλητικές εγκαταστάσεις των αποστολών και επίσης διάφορες δραστηριότητες έκπληξη εντός των κατασκηνώσεων, αυξάνοντας έτσι τη ψυχαγωγία και τη διασκέδαση των μαθητών και των συνοδών τους.

Από την υπάρχουσα ιστοσελίδα θα μπορείτε να βλέπετε όλες τις ανακοινώσεις που αφορούν τη φιλοξενία των συμμετεχόντων σχολείων. Επίσης, κάνοντας κλικ στα πράσινα γράμματα στο πάνω μέρος της σελίδας μπορείτε να δείτε:

Φιλοξενία Αποστολών: ενημερωθείτε για τα θέματα που αφορούν τη συμμετοχή των αποστολών και γενικές πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζουν τα σχολεία που συμμετέχουν στη Μαθητιάδα.

Close Menu