ΙΔ' Μαθητιάδα, Πρώτη Σερρών, 15-19 Μαΐου 2020

Ένα από τα βασικότερα θέματα στα οποία δίνεται έμφαση στη Μαθητιάδα είναι το θέμα της φιλοξενίας των αποστολών. Η ευχάριστη συμβίωση για έξι ημέρες ελλήνων μαθητών από όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο είναι ένα από τους κύριους σκοπούς της Μαθητιάδας και δίνεται ιδιαίτερη μέριμνα έτσι ώστε η διαμονή τους να είναι μια ευχάριστη και ωφέλιμη εμπειρία.

Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιείται το «Μαθητικό Χωριό», μία μικρογραφία του «Ολυμπιακού Χωριού», όπου οι μαθητές από τα διάφορα μέρη θα έχουν την ευκαιρία να γνωριστούν καλύτερα και να επικοινωνήσουν, σε ένα επίπεδο διαφορετικό από αυτό του αθλητισμού, ενισχύοντας έτσι την έννοια της συναδέλφωσης. Για το Μαθητικό Χωριό έχουν επιλεχθεί οργανωμένες παιδικές κατασκηνώσεις οι οποίες πληρούν όλες τις προδιαγραφές για τη φιλοξενία παιδιών.

Η φιλοξενία περιλαμβάνει τη διαμονή, τη διατροφή και τις εσωτερικές μετακινήσεις από και προς τις αθλητικές εγκαταστάσεις των αποστολών και επίσης διάφορες δραστηριότητες έκπληξη εντός των κατασκηνώσεων, αυξάνοντας έτσι τη ψυχαγωγία και τη διασκέδαση των μαθητών και των συνοδών τους.

Close Menu