ΙΔ' Μαθητιάδα, Πρώτη Σερρών, 15-19 Μαΐου 2020

Από τις Σέρρες στην Αθήνα, και από εκεί στη Γερμανία και τη Μεγ. Βρετανία βρέθηκε η «Μαθητιάδα» με το πρόγραμμα “From Athens to London: Shape Your Future”. Κατά τη διάρκεια του μεγαλύτερου αθλητικού γεγονότος στον πλανήτη, τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2012 «μεταφέρθηκαν» στο Λονδίνο τα μηνύματα των νέων του προγράμματος “From Athens to London: Shape Your Future” που διοργανώνεται από τη «Μαθητιάδα».
Ο Ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας και εκπρόσωποι του προγράμματος παρέδωσαν μία ελιά, ιερό σύμβολο της Αθήνας και των Ολυμπιακών Αγώνων στη Λαίδη Βικτώρια Μπόργουικ, Αντιδήμαρχο Λονδίνου στο πλαίσιο δεξίωσης που παρέθεσε ο Δήμαρχος Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον την Παρασκευή 27 Ιουλίου 2010 με αφορμή την άφιξη της Ολυμπιακής Φλόγας στο Δημαρχείο του Λονδίνου.
Μαζί με την ελιά «μεταφέρθηκαν» επίσης οι ολόθερμες ευχές των νέων για επιτυχημένη διεξαγωγή των Αγώνων, ευγενή άμιλλα, σεβασμό και αλληλεγγύη. Κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης, η Λαίδη Μπόργουικ ευχαρίστησε το Δήμο Αθηναίων και την αντιπροσωπεία του προγράμματος για το «ταξίδι» της ελιάς, τονίζοντας ότι οι πρωτοβουλίες που αφορούν στους νέους είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, καθώς η φετινή διοργάνωση είναι ως γνωστόν αφιερωμένη στη νέα γενιά.
Παράλληλα, την Κυριακή 29 Ιουλίου η πορεία και οι στόχοι του προγράμματος παρουσιάστηκαν στο House of Hellenes (Σπίτι των Ελλήνων) στο Carlton Club παρουσία της κας. Φάνης Πάλλη- Πετραλιά, αντιπροέδρου του Ιδρύματος Διεθνούς Ολυμπιακής Εκεχειρίας (υπό την αιγίδα του οποίου τελεί το πρόγραμμα), του Ολυμπιονίκη Ιωάννη Μελισσανίδη καθώς και άλλων εκλεκτών προσκεκλημένων της ελληνικής κοινότητας στο Λονδίνο. Η σοπράνο Αναστασία Ζαννή που κατευόδωσε το πρόγραμμα με το τραγούδι στην αντίστοιχη εκδήλωση στην Αθήνα, το καλωσόρισε και πάλι στο Σπίτι των Ελλήνων. Εκπρόσωπος του προγράμματος δήλωσε μεταξύ άλλων ότι η «Μαθητιάδα» αποτελεί πνευματική παρακαταθήκη των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, ενώ κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού της η κα. Πάλλη – Πετραλιά, τόνισε ότι θεωρεί τη «Μαθητιάδα» μία ιδιαίτερα αξιέπαινη προσπάθεια που προάγει με ιδανικό τρόπο στους νέους τις αξίες των Ολυμπιακών Αγώνων και της Ολυμπιακής Εκεχειρίας.
Τις αξίες αυτές και τη δύναμη του ανθρώπου ως μονάδα και ως σύνολο, προσπαθεί να μεταδώσει η Μαθητιάδα στους νέους όλης της Ευρώπης με το πρόγραμμα “From Athens to London: Shape Your Future” προσκαλώντας τους να γράψουν τα μηνύματά τους για ένα καλύτερο μέλλον στη σελίδα που δημιουργήθηκε ειδικά για αυτό το σκοπό στο www.facebook.com/ShapeUrFuture. Τα αντιπροσωπευτικότερα μηνύματα αφού επιλέψθηκαν από επιτροπή της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων παρουσιάστηκαν από τους ίδιους τους νέους στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες.
Το πρόγραμμα “From Athens to London: Shape Your Future” αποτελεί συνέχεια του αντίστοιχου “From Athens to Beijing” που πραγματοποιήθηκε το 2008

Close Menu