ΙΔ' Μαθητιάδα, Πρώτη Σερρών, 15-19 Μαΐου 2020

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ

Η Τοξοβολία, όπως και η πλειοψηφία των αθλημάτων για άτομα με αναπηρία, χρησιμοποιήθηκε αρχικά ως δραστηριότητα αποκατάστασης και ψυχαγωγίας. Στην Τοξοβολία συμμετέχουν αθλητές και αθλήτριες με κινητική αναπηρία (κάκωση νωτιαίου μυελού, εγκεφαλική παράλυση, ακρωτηριασμό και λοιπές κατηγορίες( Les Autres).


ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΑΘΛΗΤΩΝ

Η επίδειξη του αγωνίσματος της τοξοβολίας με αμαξίδιο πραγματοποιείται  από  αθλητές  του  αθλήματος με  αναπηρία  στα  κάτω  άκρα. Ο αγώνας αυτός, ο οποίος είναι αγώνας επίδειξης, διεξάγεται σύμφωνα  με  τους  κανονισμούς  του αθλήματος, για να μπορέσουν οι θεατές να γνωρίσουν το άθλημα αυτό και την τεχνική του.

ΒΙΩΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Στη δράση αυτή συμμετέχει ελεύθερα όποιος θέλει. Οι δηλώσεις συμμετοχής πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια διεξαγωγής της δράσης στη γραμματεία του χώρου διεξαγωγής της δράσης. Ο κάθε συμμετέχων θα ρίξει πέντε βολές (οι 2 δοκιμαστικές) με το τόξο καθισμένος σε αμαξίδιο. Ο  προβλεπόμενος  αριθμός  συμμετεχόντων  είναι  τριάντα (30). Όλοι  οι  συμμετέχοντες  παίρνουν  αναμνηστικά  διπλώματα.

Close Menu