ΙΔ' Μαθητιάδα, Πρώτη Σερρών, 15-19 Μαΐου 2020

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ

Το Ποδόσφαιρο 5×5, που στην Ελλάδα είναι γνωστό και με την ονομασία Ποδόσφαιρο Τυφλών, είναι ένα δημοφιλές άθλημα για τυφλούς αθλητές και αθλητές με μειωμένη όραση. Κάθε ποδοσφαιρικός αγώνας παίζεται από δύο ομάδες των 10 αθλητών εκ των οποίων τέσσερις τυφλοί αθλητές και ένας τερματοφύλακας με μειωμένη ή κανονική όραση βρίσκονται εντός αγωνιστικού χώρου και πέντε είναι αναπληρωματικοί. Ένας αγώνας Ποδοσφαίρου 5×5 έχει διάρκεια 50 λεπτών και πραγματοποιείται σε δύο ημίχρονα των 25 λεπτών. Ενδιάμεσα παρεμβάλλεται ένα 10λεπτο διάλειμμα. Νικήτρια ανακηρύσσεται η ομάδα που πετυχαίνει τα περισσότερα γκολ.


ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΑΘΛΗΤΩΝ

Η επίδειξη πραγματοποιείται από δύο παραολυμπιακές αθλητικές ομάδες του αθλήματος, με δέκα (10) αθλητές με με προβλήματα όρασης και συνίσταται σε έναν αγώνα επίδειξης μισής ώρας. Ο αγώνας διεξάγεται σύμφωνα με τους κανονισμούς του αθλήματος. Για τον αγώνα χρησιμοποιείται μπάλα με κουδουνάκι και είναι απαραίτητο να υπάρξει ησυχία μεταξύ των θεατών.

 

ΒΙΩΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

 Στη δράση αυτή συμμετέχει ελεύθερα όποιος θέλει. Οι δηλώσεις συμμετοχής πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια διεξαγωγής της δράσης στη γραμματεία του χώρου διεξαγωγής της δράσης. Ο προβλεπόμενος  αριθμός  συμμετοχών  είναι  είκοσι (20). Οι  συμμετέχοντες  (φορώντας  ειδικές  μάσκες)  παίρνουν   μέρος  σε  διαγωνισμό  πέναλτι.  Όλοι  οι  συμμετέχοντες  παίρνουν  αναμνηστικά  διπλώματα.

Close Menu