ΙΓ' Μαθητιάδα 18-22 Μαΐου 2018 | Υπό την Αιγίδα της Α.Ε. Προέδρου της Δημοκρατίας

Για τις ανάγκες των παραολυμπιακών δράσεων της Μαθητιάδας δημιουργήθηκε ένας ειδικός χώρος μέσα στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Πρώτης, το Παραολυμπιακό Πάρκο. Στο μοναδικό αυτό στο είδος του πάρκο υπάρχουν ανοιχτά γήπεδα για τη διεξαγωγή των παραολυμπιακών αθλημάτων, χώροι για ενημέρωση για θέματα παραολυμπιακού αθλητισμού, παιχνίδια προσβασιμότητας, τουαλέτες Α.ΜΕ.Α. και κυλικείο για τους επισκέπτες του.

Σκοπός της δημιουργίας του είναι η συμμετοχή και η βιωματική εμπειρία των επισκεπτών σε δράσεις ευαισθητοποίησης σε θέματα Α.ΜΕ.Α. και παραολυμπιακού αθλητισμού, μέσα σε ένα ευχάριστο περιβάλλον που βοηθάει τους επισκέπτες να αποδεχθούν ευκολότερα το διαφορετικό.

Οι δράσεις που γίνονται στο πάρκο αφορούν τη η διεξαγωγή παραολυμπιακών αθλημάτων από τους επισκέπτες (μπότσια και πιγκ-πογκ με αμαξίδιο σε σταθερή βάση και γκόλμπολ και καθιστό βόλεϊ εναλλάξ στο πρόγραμμα). Επίσης υπάρχει και η ΟΔΥΣΣΕΙΑ, ένα σύνολο παιχνιδιών μέσα σε ειδικό σκεπασμένο χώρο, όπου ο επισκέπτης καλείται να βιώσει την εμπειρία ενός «ΟΔΥΣΣΕΑ» των Α.ΜΕ.Α. με στόχο να τερματίσει μια διαδρομή στην οποία συναντά πολλά από τα προβλήματα που καθημερινά βιώνει ένα άτομο με αναπηρία. Τέλος, υπάρχει και η δυνατότητα του επισκέπτη να ενημερωθεί για τα παραολυμπιακά αθλήματα, τους συλλόγους που υπάρχουν στην Ελλάδα, τις επιτυχίες του ελληνικού παραολυμπιακού κινήματος και για ότι άλλο σχετικό θέλει από τα περίπτερα της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και Ελληνικής Παραολυμπιακής Ομοσπονδίας, που υπάρχουν στο χώρο.

Το Παραολυμπιακό Πάρκο είναι ανοιχτό σε όλη τη διάρκεια των αγωνιστικών εκδηλώσεων της Μαθητιάδας και μπορεί να το επισκεφθεί οποιοσδήποτε θελήσει και να συμμετέχει στις δραστηριότητές του ΔΩΡΕΑΝ. Το πάρκο μπορούν να επισκεφθούν και ομάδες ατόμων, όπως σχολεία, σύλλογοι κτλ. χωρίς ραντεβού, αν και θα ήταν προτιμότερο για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους να έρθουν σε επικοινωνία με τη Μαθητιάδα, ειδοποιώντας με ένα e-mail ή φαξ για την επίσκεψή τους.

Close Menu