ΙΔ' Μαθητιάδα, Πρώτη Σερρών, 15-19 Μαΐου 2020

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ

Οι αθλητές που συμμετέχουν χρησιμοποιούν ένα αμαξίδιο το οποίο είναι ακινητοποιημένο ώστε να επιτρέπει ελευθερία κινήσεων στο πάνω μέρος του σώματος του ξιφομάχου. Οι ξιφομάχοι γέρνουν μπροστά και πίσω ώστε να αποφεύγουν τα κτυπήματα του αντίπαλού τους. Με επιδέξιο οπτικό-κινητικό συντονισμό και κάνοντας ακριβείς και γρήγορες κινήσεις με τα ξίφη τους προσπαθούν να πετύχουν κτυπήματα.


ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΑΘΛΗΤΩΝ

Η επίδειξη του αθλήματος θα γίνει από αθλητές Παραολυμπιακών Αγώνων με αναπηρία στα κάτω άκρα, οι οποίοι ξιφομαχούν βρισκόμενοι σε ειδικά αμαξίδια. Οι αθλητές  θα δείξουν στους θεατές τον τρόπο με τον οποίο διεξάγεται το αγώνισμα και αν και σε αμαξίδιο οι αθλητές πολλές φορές εντυπωσιάζουν με τις τεχνικές και γρήγορες κινήσεις τους.

ΒΙΩΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Στη δράση αυτή συμμετέχει ελεύθερα όποιος θέλει. Οι δηλώσεις συμμετοχής πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια διεξαγωγής της δράσης στη γραμματεία του χώρου διεξαγωγής. Ο προβλεπόμενος αριθμός συμμετεχόντων είναι δέκα (10). Η δράση διαρκεί δύο λεπτά και οι συμμετέχοντες κάθονται σε αναπηρικό αμαξίδιο προσπαθώντας να χτυπήσουν με το ξίφος. Όλοι οι συμμετέχοντες παίρνουν αναμνηστικά διπλώματα.

Close Menu