ΙΔ' Μαθητιάδα, Πρώτη Σερρών, 15-19 Μαΐου 2020

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ

Το Mπότσια, που έχει τις ρίζες του σε ένα αρχαιοελληνικό παιχνίδι αναψυχής, αποτελεί άθλημα για άτομα με εγκεφαλική παράλυση, τόσο σε επίπεδο δραστηριότητας αναψυχής όσο και σε αγωνιστικό επίπεδο. Είναι αποκλειστικά Παραολυμπιακό άθλημα και διεξάγεται σε κλειστό χώρο με τη συμμετοχή αθλητών και αθλητριών με εγκεφαλική παράλυση που χρησιμοποιούν αμαξίδιο. Οι παίκτες προσπαθούν να προωθήσουν τις δερμάτινες μπάλες τους όσο πιο κοντά γίνεται στο στόχο, ο οποίος είναι μια μικρή λευκή μπάλα. Για την προώθηση της μπάλας, οι αθλητές μπορούν να χρησιμοποιούν τα χέρια, τα πόδια ή μια  βοηθητική συσκευή, όπου κρίνεται απαραίτητο.

ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΑΘΛΗΤΩΝ

Η επίδειξη πραγματοποιείται από δύο (2) αθλητές του αθλήματος με τη συνδρομή ειδικών συνοδών-βοηθών. Οι αθλητές αυτοί είναι καθηλωμένοι σε αναπηρικά καροτσάκια και έχουν βαριές εγκεφαλικές παθήσεις.  Η επίδειξη συνίσταται σε έναν αγώνα επίδειξης μεταξύ των δύο και διεξάγεται σύμφωνα με τους κανονισμούς

ΒΙΩΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Στη δράση αυτή συμμετέχει ελεύθερα όποιος θέλει. Οι δηλώσεις συμμετοχής πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια διεξαγωγής της δράσης στη γραμματεία του Παραολυμπιακού Πάρκου. Ο προβλεπόμενος αριθμός συμμετοχών είναι τετρακόσιοι (400). Όσοι θέλουν να συμμετέχουν μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή είτε σαν ομάδα δύο ατόμων είτε σαν άτομα. Οι συμμετέχοντες παίρνουν μέρος σε έναν αγώνα, είτε ομαδικό ανά δύο είτε ατομικό, σύμφωνα με τους κανονισμούς του αθλήματος. Όλοι οι συμμετέχοντες παίρνουν αναμνηστικά διπλώματα.

Close Menu