ΙΔ' Μαθητιάδα, Πρώτη Σερρών, 15-19 Μαΐου 2020

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ

Καλαθοσφαίριση με αμαξίδιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες και η Καλαθοσφαίριση στους  Ολυμπιακούς Αγώνες παρουσιάζουν ελάχιστες διαφορές σε ότι αφορά τη μορφή και τις διαστάσεις του γηπέδου, το σταθερό εξοπλισμό και τους κανονισμούς. Η βασική διαφορά τους έγκειται στη χρήση του αμαξιδίου, το οποίο ο αθλητής καλείται να χρησιμοποιεί με ευχέρεια ως εργαλείο προκειμένου να επιτύχει τους αγωνιστικούς του σκοπούς. Στην Καλαθοσφαίριση με αμαξίδιο συμμετέχουν άνδρες και γυναίκες με κάκωση του νωτιαίου μυελού, ακρωτηριασμό, εγκεφαλική παράλυση ή άλλες κινητικές αναπηρίες.


ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΑΘΛΗΤΩΝ

Η επίδειξη πραγματοποιείται από δύο παραολυμπιακές αθλητικές ομάδες του αθλήματος, με δέκα (10) αθλητές με αναπηρία στα κάτω άκρα και συνίσταται σε έναν αγώνα επίδειξης μισής ώρας. Ο αγώνας αυτός διεξάγεται σύμφωνα με τους κανονισμούς του αθλήματος. Οι αθλητές αυτές αγωνίζονται με τα ειδικά αμαξίδια και οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν το άθλημα και τις προσπάθειες των αθλητών αυτών από κοντά.

ΒΙΩΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Η δράση αυτή διεξάγεται μετά τον αγώνα επίδειξης του αντίστοιχου αθλήματος και με τη βοήθεια των αθλητών του. Ο προβλεπόμενος αριθμός συμμετοχών είναι είκοσι (20). Οι δηλώσεις συμμετοχής πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια διεξαγωγής της δράσης στο χώρο που διεξάγεται η δράση. Οι συμμετέχοντες παίρνουν μέρος σε διαγωνισμό πέντε (5) ελευθέρων βολών, αφού προσδεθούν στα αναπηρικά αμαξίδια. Όλοι οι συμμετέχοντες παίρνουν αναμνηστικά διπλώματα.

Close Menu