ΙΓ' Μαθητιάδα, Πρώτη Σερρών, 18-22 Μαΐου 2018 | Υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλοπούλου

Με ένα σύνολο δράσεων, οι περισσότερες από τις οποίες είναι μουσικές παραστάσεις, μπορεί ο επισκέπτης της Μαθητιάδας να απολαύσει την τέχνη της μουσικής. Κάποια βράδια των εκδηλώσεων της Μαθητιάδας υπάρχουν μουσικές συναυλίες. Συνήθως αφορούν παρουσίαση μουσικών σχημάτων  των συμμετεχόντων σχολείων ενώ μπορεί να υπάρξει και μουσική συναυλία από συγκροτήματα συλλόγων ή φορέων ή απλώς από νεανικά μουσικά σύνολα.  Λειτουργούν επίσης και άλλες δράσεις της μουσικής όπως εργαστήρια ή εκθέσεις που έχουν σχέση με την μουσική όπως παρουσίαση μουσικών οργάνων κτλ.. Οι μουσικές εκδηλώσεις αναφέρονται κυρίως στα παρακάτω:

  • Τραγούδι
  • Φιλαρμονική
  • Χορωδία
  • Οργανοπαίχτες
  • Σχολικά γκρουπ

ΕΙΔΗ ΔΡΑΣΕΩΝ

ΕΚΘΕΣΕΙΣ

Εκθέσεις με θέμα τη Μουσική παρουσιάζονται κατά διαστήματα στη Μαθητιάδα. Μουσικά παραδοσιακά όργανα, μουσικά όργανα φιλαρμονικής κτλ έχουν την ευκαιρία να δούνε από κοντά οι επισκέπτες και να γνωρίσουν την ιστορία τους μέσα από τα κείμενα που συνοδεύουν τις εκθέσεις.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

Εργαστήρια Μουσικής που σκοπό έχουν να μυήσουν τους μαθητές στον κόσμο της Μουσικής δείχνοντας τους τον τρόπο που χρησιμοποιούνται τα μουσικά όργανα ή και θέματα σχετικά με το τραγούδι. Στη Μαθητιάδα παρουσιάστηκε για πρώτη φορά και το εργαστήριο Αυτοσχέδιων Μουσικών Οργάνων, στο οποίο οι επισκέπτες δημιουργούν το δικό τους μουσικό όργανο με απλά καθημερινά αντικείμενα.

ΘΕΑΜΑΤΑ

Μουσικά σχήματα σχολείων, χορωδίες συλλόγων, φιλαρμονικές σωματείων, συναυλίες καλλιτεχνών κ.α. είναι μερικά από τα μουσικά σχήματα που παρουσιάζονται κάθε φορά στη Μαθητιάδα. Τα σχολεία παρουσιάζουν στους επισκέπτες σε ειδικές εκδηλώσεις τη μουσική τους δημιουργία, ενώ και έτοιμα μουσικά σύνολα ψυχαγωγούν τους μαθητές αλλά και όλους τους επισκέπτες της Μαθητιάδας.

ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Στη Μαθητιάδα μπορούν να πραγματοποιηθούν και άλλες δράσεις Μουσικής, όπως π.χ. διαγωνισμοί, σεμινάρια κτλ στις οποίες μπορούν να συμμετέχουν οι μαθητές των σχολείων που συμμετέχουν αλλά και που επισκέπτονται τη Μαθητιάδα.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2018


ΜΟΥΣΙΚΗ 2018

5401. ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ

Στη ΙΓ ΜΑΘΗΤΙΑΔΑ θα υπάρξει μουσική παράσταση από Φιλαρμονική συλλόγου της περιοχής της Φυλλίδας Σερρών η οποία θα απευθύνεται στους επισκέπτες της Μαθητιάδας και θα πραγματοποιηθεί σε βραδυνές ώρες.

5403. ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΧΗΜΑΤΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Τα σχολεία που συμμετέχουν στη Μαθητιάδα μπορούν να συμμετέχουν και σε μια εκδήλωση αφιερωμένη στις δικές τους δημιουργίες. Τα σχολεία που έχουν δημιουργήσει μουσικές ομάδες είτε μοντέρνου είτε παραδοσιακού ρεπερτορίου παρουσιάζονται σε όλα τα παιδιά και στο κοινό που παρακολουθεί την εκδήλωση. Με τον τρόπο αυτό τα παιδιά συμμετέχουν και δημιουργούν μια από τις εκδηλώσεις της ΙΓ' Μαθητιάδας και έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τραγούδια του τόπου τους από όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο.

Η παρουσίαση των μουσικών σχολικών σχημάτων θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή το απόγευμα.


ΦΟΡΕΙΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΗΚΑΝ

 

Μουσείο Μπενάκη
Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΟλιτισμού Σερρών
Ιδιώτες

Γεωργιτζίκης Δήμος (ζωγράφος)


ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ

Έκθεση Αγιογραφίας (2007)
Έκθεση έργων ζωγραφικής μαθητών (2007)
Έκθεση Σερραίων Ζωγράφων (2007)
Έκθεση Εικαστικών Β’θμιας Εκ/σης Σερρών (2008)
Εργαστήριο ζωγραφικής με ανακυκλώσιμα υλικά (2008)
Μουσειοσκευές Μουσείου Μπενάκη με θεματολογία την μοντέρνα ζωγραφική (2009)
Έκθεση ζωγραφικής Δήμου Γεωργιτζίκη & Πνευματικού Κέντρου Ν. Ζίχνης Σερρών (2009)
Κατασκευές από ανακυκλωμένο χαρτί (2009)
Πλάθοντας τον πηλό (2009)
Έκθεση Γλυπτικής (2010)
Εργαστήριο Αγγειοπλαστικής (2010)
Εργαστήριο ζωγραφικής ''Η ζωγραφική γλώσσα έκφρασης και επικοινωνίας'' (2014)
Έκθεση Ζωγραφικής Καλλιτεχνικών Αγώνων Κ.Μακεδονίας (2006)
Εργαστήριο ζωγραφικής "Η ζωγραφική είναι ελευθερία" (2016)


GALLERY

Close Menu