ΙΔ' Μαθητιάδα, Πρώτη Σερρών, 15-19 Μαΐου 2020

Στη Μαθητιάδα, υπάρχουν δραστηριότητες για την προβολή όλων των καλών τεχνών. Πολλές από τις δραστηριότητες των καλών τεχνών αποσκοπούν στη βιωματική έκφραση των παιδιών μέσα από τη δική τους ενασχόληση με αυτές. Έτσι, υπάρχουν εργαστήρια όπου μπορούν οι μαθητές αλλά και οι επισκέπτες γνωρίσουν και να δοκιμάσουν τις δυνατότητές τους για κάποια από αυτές (π.χ. εργαστήρια χορού, λόγου, θεάτρου κτλ). Υπάρχουν επίσης παραστάσεις που δίνονται από τους ίδιους τους μαθητές που με αυτόν τον τρόπο εκφράζουν την αγάπη τους και τη δουλειά τους για αυτό που αγαπάνε (π.χ. παρουσίαση χορευτικών σχημάτων σχολείων, μουσικών σχημάτων σχολείων κτλ). Τέλος, υπάρχουν διαγωνισμοί για τους μαθητές (όπως π.χ. διαγωνισμός φωτογραφίας).

Εκτός από τα εργαστήρια και τα θεάματα που συμμετέχουν οι μαθητές υπάρχουν και θεάματα καλών τεχνών από επαγγελματίες του είδους, (όπως π.χ. μουσικοθεατρική παράσταση, χορευτικές παραστάσεις, προβολή ταινιών κ.α). Επίσης υπάρχουν εκθέσεις για το σύνολο σχεδόν των τεχνών, όπου μπορεί ο επισκέπτης να δεί έργα καλλιτεχνών και να γνωρίσει όλα τα είδη της τέχνης (π.χ. έκθεση ζωγραφικής, έκθεση κινηματογράφου κτλ). Τέλος, υπάρχουν και διαλέξεις για την ενημέρωση του κοινού σε διάφορα θέματα (π.χ. διάλεξη συγγραφέα). 

Η κάθε τέχνη είναι μια κατηγορία στην οποία εμπεριέχονται και επιμέρους τέχνες. Έτσι στα εικαστικά ανήκουν η ζωγραφική, η γλυπτική κ.α, στο θέατρο το κουκλοθέατρο και το θέατρο σκιών, στη λογοτεχνία το βιβλίο, το παραμύθι κ.α. στη μουσική το τραγούδι, η χορωδία κ.α. και στο χορό οι παραδοσιακοί χοροί, ο μοντέρνος χορός κ.α.


ΚΑΛΕΣ ΤΕΧΝΕΣ

Οι Καλές Τέχνες που διεξάγονται στη Μαθητιάδα είναι:

Εικαστικές Τέχνες
Μουσική
Θέατρο
Φωτογραφία
Κινηματογράφος
Χορός
Λογοτεχνία

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2020

Close Menu