ΙΔ' Μαθητιάδα, Πρώτη Σερρών, 15-19 Μαΐου 2020

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ

Η Πετοσφαίριση καθιστών αθλητών αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα ομαδικά αθλήματα για αθλητές με αναπηρία. Οι διαφορές μεταξύ Παραολυμπιακής και Ολυμπιακής Πετοσφαίρισης είναι ελάχιστες. Συγκεκριμένα, στην Πετοσφαίριση καθιστών, οι διαστάσεις του γηπέδου είναι μικρότερες, το φιλέ (δίχτυ) τοποθετείται σε πιο χαμηλό ύψος, ενώ οι αθλητές αγωνίζονται καθιστοί. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν αθλητές με κινητικές αναπηρίες (ακρωτηριασμό ή άλλη κινητική αναπηρία).

Οι αγώνες διεξάγονται μεταξύ δύο ομάδων σε κλειστό γήπεδο, σε αγωνιστικό χώρο διαστάσεων 10 x 6 μέτρων.


ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΑΘΛΗΤΩΝ

Η επίδειξη πραγματοποιείται από αθλητές του αθλήματος με αναπηρία στα κάτω άκρα. Οι θεατές μέσα από τον αγώνα επίδειξης θα διαπιστώσουν πόσο γρήγορο σε εξέλιξη και θεαματικό είναι το άθλημα, λόγω των μικρών διαστάσεων του γηπέδου. Ο αγώνας διεξάγεται σύμφωνα με τους κανονισμούς από τους κριτές του αθλήματος.

ΒΙΩΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Στη δράση αυτή συμμετέχει ελεύθερα όποιος θέλει. Οι δηλώσεις συμμετοχής πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια διεξαγωγής της δράσης στη γραμματεία του Παραολυμπιακού Πάρκου. Ο προβλεπόμενος αριθμός συμμετοχών είναι εκατόν ενενήντα (190). Όσοι θέλουν να συμμετέχουν μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή είτε σαν ομάδα είτε σαν άτομα. Οι υπεύθυνοι του αθλήματος σχηματίζουν ομάδες των έξι (6) και οι συμμετέχοντες παίρνουν μέρος σε αγώνα, σύμφωνα με τους κανονισμούς του αθλήματος. Νικήτρια αναδεικνύεται η ομάδα που θα κερδίσει δύο σετ. Όλοι οι συμμετέχοντες παίρνουν αναμνηστικά διπλώματα.

Close Menu