ΙΔ' Μαθητιάδα, Πρώτη Σερρών, 15-19 Μαΐου 2020

Η Πανελλήνια Μαθητιάδα σχεδιάζεται και υλοποιείται αποκλειστικά από εθελοντές. Όλα τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής, από τον Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο μέχρι τους διαιτητές, τους υπεύθυνους πολιτιστικών δράσεων και γενικά όλους όσοι συμμετέχουν στην εκδήλωση, είναι εθελοντές οι οποίοι παρέχουν, ο καθένας με τις δυνατότητές του, τις υπηρεσίες τους αφιλοκερδώς για την πραγματοποίηση της μεγάλης αυτής εκδήλωσης.

 

Οι παροχές που έχουν οι εθελοντές είναι: στολή εθελοντή, δωρεάν γεύμα και  κουπόνια εξυπηρέτησης από το κυλικείο των εκδηλώσεων, συμμετοχή στην οικονομική κάλυψη των μετακινήσεών τους, βεβαίωση συμμετοχής.

Οι εμπειρίες που αποκομίζει ένας εθελοντής από τη συμμετοχή του στη Μαθητιάδα είναι πραγματικά ανεπανάληπτες και το κύριο χαρακτηριστικό είναι ότι αν όχι όλοι στη συντριπτική πλειοψηφία τους συμμετέχουν και την επόμενη χρονιά.

Οι εθελοντές προέρχονται από όλους τους επαγγελματικούς χώρους και όλες τις ηλικίες. Ο κύριος όγκος τους στη Μαθητιάδα είναι εκπαιδευτικοί αλλά υπήρξαν και εθελοντές τραπεζικοί υπάλληλοι, εργάτες, καλλιτέχνες, νοικοκυρές, αγρότες, φοιτητές κτλ. Τέλος αν και οι περισσότεροι προέρχονται από το Ν. Σερρών δεχθήκαμε εθελοντές από το εξωτερικό (Γερμανία, Αγγλία κτλ) και από νομούς της Ελλάδας όπως Πέλλας, Ηλείας, Κυκλάδων, Χανίων, Αττικής, Θεσσαλονίκης κ.α.

Ο συνολικός αριθμός των εθελοντών της Μαθητιάδας στα 15 χρόνια ιστορίας της είναι 3.500 και φέτος αναμένεται να συμμετέχουν στο εθελοντικό μας πρόγραμμα περισσότεροι από 400 εθελοντές.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν την αίτηση ενδιαφέροντος εθελοντή όταν ανακοινωθεί από την παρούσα ιστοσελίδα ότι θα ανοίξει το πρόγραμμα εθελοντών της Μαθητιάδας, στο αμέσως επόμενο διάστημα. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπεύθυνο του τομέα ενδιαφέροντός τους.

Close Menu