ΙΔ' Μαθητιάδα, Πρώτη Σερρών, 15-19 Μαΐου 2020

Οι Δράσεις Αθλημάτων αφορούν τα ολυμπιακά αλλά και μη ολυμπιακά αθλήματα, στα οποία όμως δεν υπάρχει αγωνιστικό κομμάτι. Σε αυτά τα αθλήματα πραγματοποιούνται διάφορες δράσεις προώθησης και γνωριμίας. Τέτοιες είναι οι επιδείξεις από αθλητές, η συμμετοχή επισκεπτών και κοινού σε φιλικούς αγώνες π.χ. μπάσκετ, σκοποβολής κτλ, η διοργάνωση διαγωνισμών π.χ. τριπόντων κ.α. Οι δράσεις πραγματοποιούνται στους ίδιους χώρους που διεξάγεται το αγωνιστικό κομμάτι του αθλήματος και σε ώρες που υπάρχει κενό στο πρόγραμμα, πχ. πριν τους τελικούς. Στη Μαθητιάδα, στο πλαίσιο των Δράσεων Αθλημάτων για το κοινό, διεξάγονται και διάφορα μη ολυμπιακά αθλήματα, όπως T-ball, Κόρφμπολ κ.α. Δίνεται έτσι η ευκαιρία στους μαθητές και επισκέπτες να γνωρίσουν και αυτά τα αθλήματα και να συμμετέχουν και οι ίδιοι σε αυτά.


ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΟΙΝΟΥ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Κατά τη διάρκεια της Μαθητιάδας και στο πλαίσιο των Δράσεων Αθλημάτων Κοινού διεξάγονται διαγωνισμοί σε διάφορα αθλήματα, π.χ διαγωνισμός τριπόντων στο μπάσκετ, σκοποβολής, σουτ πέναλτι στο χάντμπολ κ.α.

ΦΙΛΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Στη Μαθητιάδα διεξάγονται φιλικοί αγώνες με συμμετοχή κοινού σε διάφορα αθλήματα π.χ. μπάσκετ, βόλεϊ κτλ. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη και τα παιχνίδια γίνονται μεταξύ επισκεπτών, μαθητών, καθηγητών και εθελοντών, απλώς και μόνο για τη χαρά της συμμετοχής και άθλησης.

ΕΠΙΔΕΙΞΕΙΣ

Αθλητές διαφόρων αθλημάτων κάνουν επίδειξη του αθλήματος για τους μαθητές και θεατές, έτσι ώστε να έχουν όλοι μια εμπειρία θέασης πραγματικού αγώνα με αθλητές επιπέδου και να γνωρίσουν έτσι καλύτερα το άθλημα.


ΜΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ

ΜΠΙΤΣ ΤΕΝΙΣ

Το άθλημα του Μπιτς Τένις διεξήχθη σε μορφή επίδειξης  κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής των θαλάσσιων αθλημάτων της Μαθητιάδας. Ένα εντυπωσιακό άθλημα που προσελκύει πολύ κόσμο και είχαν την ευκαιρία να το γνωρίσουν οι συμμετέχοντες και οι επισκέπτες της Μαθητιάδας.

ΚΟΡΦΜΠΟΛ

Το Κόρφμπολ ένα άθλημα με μεγάλη εξάπλωση στην Ευρώπη παρουσιάστηκε στη Μαθητιάδα από ομάδες που συμμετέχουν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Το Κορφμπολ είναι ένα ομαδικό άθλημα που παίζεται από μικτές ομάδες και μοιάζει με το μπάσκετ, αλλά έχει και αρκετές διαφορές από αυτό.

Τ-BALL

Στη Μαθητιάδα παρουσιάστηκε το άθλημα του Τ-ball από τον αείμνηστο Χρήστο Γκιουζέλη, Εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής, ο οποίος είναι και ο εφευρέτης του αθλήματος. Το άθλημα που είναι συνδυασμός βόλεϊ και πιγκ πογκ ξεκίνησε από την Κρήτη και εξαπλώθηκε σε όλη την Ελλάδα. Οι μαθητές και επισκέπτες της Μαθητιάδας είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το συναρπαστικό αυτό άθλημα από κοντά και να συμμετέχουν σε φιλικούς αγώνες.

Close Menu