ΙΔ' Μαθητιάδα, Πρώτη Σερρών, 15-19 Μαΐου 2020

ΔΙΑΜΟΝΗ

Η φιλοξενία των αποστολών θα γίνει στο «Μαθητικό Χωριό», (κάτι ανάλογο με το «ολυμπιακό χωριό» όπου διαμένουν όλοι μαζί οι αθλητές των ολυμπιακών αγώνων) το οποίο αποτελούν δύο πρότυπες ευρωπαϊκές κατασκηνώσεις για παιδιά γυμνασίου που βρίσκονται σε απόσταση 30 περίπου χιλιομέτρων από την Πρώτη. Οι κατασκηνώσεις απέχουν μόλις 1 χιλιόμετρο από την Εγνατία οδό, στον δρόμο Θεσ/νίκη-Καβάλα και επίσης απέχουν περίπου 100 χλμ. από Θεσσαλονίκη και 50 από Καβάλα.. Για να μπορέσει κάποιος να μεταβεί στις κατασκηνώσις από Θεσσαλονίκη, κατευθύνεται στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Καβάλας και αφού περάσει τη γέφυρα του Στρυμώνα, ύστερα από 3-4 χιλιόμετρα στρίβει δεξιά στον πρώτο κατοικίσιμο οικισμό. Μπορεί επίσης κάποιος που θα ταξιδέψει με τα ΚΤΕΛ Καβάλας να συννενοηθεί με τα ΚΤΕΛ έτσι ώστε το λεωφορείο να περάσει από την Κατασκήνωση.

Με το «Μαθητικό Χωριό» όλα τα παιδιά θα μένουν στον ίδιο χώρο και θα τους δοθεί η ευκαιρία να γνωριστούν καλύτερα, να επικοινωνήσουν και να μεταφέρει ο καθένας τις γνώμεις και απόψεις από το δικό του τόπο. Αυτός είναι ένας επιπρόσθετος τρόπος για να αναπτυχθεί καλύτερα η έννοια της συναδέλφωσης μεταξύ των μαθητών από διαφορετικούς τόπους. Η παραμονή αυτή όλων μαζί μαθητών, μαθητριών και εκπαιδευτικών συνοδών στον ίδιο χώρο συντελεί τα μέγιστα στις παιδαγωγικές επιδιώξεις της Μαθητιάδας.
Οι κατασκηνώσεις διαθέτουν ανεξάρτητους χώρους διαμονής – μπαγκαλόους και στα οποία θα διαμένουν οι αθλητές. Oλα τα δωμάτια είναι δυναμικότητας περίπου 8-12 ατόμων και οι συνοδοί μένουν μαζί με τους μαθητές. Κάθε αποστολή θα διαμένει στο δικό της δωμάτιο, χωριστά τα αγόρια και τα κορίτσια. Οι κατασκηνώσεις διαθέτουν κάποιες ατομικές τουαλέτες και πολλές κοινόχρηστες. Διαθέτουν επίσης ηλεκτρική γεννήτρια και πλήρες σύστημα πυρόσβεσης και πυρασφάλειας, σύγχρονο τηλεφωνικό κέντρο από το οποίο εξυπηρετούνται οι ανάγκες επικοινωνίας όλων των φιλοξενουμένων.
Ο χώρος που περιβάλει τα κτίσματα είναι πλήρως διαμορφωμένος και δεντροφυτεμένος, ώστε τα δέντρα του να σκιάζουν τον χώρο όλη την ημέρα. Μέσα στον χώρο λειτουργεί βιολογικός καθαρισμός. Οι κατασκηνώσεις διαθέτουν: γήπεδα τένις, μπάσκετ, βόλεϊ, χάντμπωλ και ποδοσφαίρου, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τις προπονήσεις των μαθητών. Υπάρχουν παιδικές χαρές, χώρος συγκέντρωσης και χώρος αναμονής των γονέων. Αμφιθέατρο για κάθε είδους εκδηλώσεις καθώς και ειδική αίθουσα καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων. Στον χώρο επίσης υπάρχει και πισίνα, η οποία όμως κατά τη διάρκεια της φιλοξενίας των μαθητών-αθλητών θα παραμείνει κλειστή για λόγους ασφαλείας, εκτός από την ημέρα διεξαγωγής των θαλάσσιων αθλημάτων. Οι χώροι των κατασκηνώσεων φυλάσονται από ιδιωτική security, ενώ υπάρχουν σε 24ωρη βάση και γιατροί.

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Η σίτιση των αποστολών καλύπτεται οικονομικά πλήρως από την Οργανωτική Επιτροπή και περιλαμβάνει πρωϊνό, μεσημεριανό γεύμα και βραδινό γεύμα.
Το πρωϊνό των αποστολών θα σερβίρεται στις κατασκηνώσεις όπου θα διαμένουν.
Τα μεσημεριανά και βραδινά γεύματα θα σερβίρονται επίσης στις κατασκηνώσεις όπου θα διαμένουν, με εξαίρεση δύο βραδινά γεύματα που θα σερβιριστούν σε άλλους χώρους (ταβέρνες, εστιατόρια) ανάλογα με το πρόγραμμα των εκδηλώσεων.
Επίσης την τελευταία βραδιά θα δοθεί από την Οργανωτική Επιτροπή το καθιερωμένο αποχαιρετιστήριο πάρτι, όπου θα υπάρξει φαγητό με ψημένα κρέατα στα κάρβουνα.

Close Menu