ΙΔ' Μαθητιάδα, Πρώτη Σερρών, 15-19 Μαΐου 2020

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ

Το Γκόλμπολ είναι αποκλειστικά Παραολυμπιακό άθλημα. Πρόκειται για ομαδικό άθλημα, στο οποίο συμμετέχουν μόνο τυφλοί αθλητές ή αθλητές με μειωμένη όραση. Το Γκόλμπολ διεξάγεται σε κλειστό γήπεδο Πετοσφαίρισης. Παίζεται από άνδρες και γυναίκες και κάθε ομάδα αποτελείται από τρεις βασικούς παίκτες και τρεις αναπληρωματικούς. Σκοπός του παιχνιδιού είναι η μία ομάδα να κυλήσει τη μπάλα (μέσα της υπάρχει ένα κουδουνάκι )με το χέρι προς την αντίπαλη πλευρά και να σημειώσει γκολ, ενώ οι αντίπαλοι παίκτες προσπαθούν να την αποκρούσουν με οποιοδήποτε μέρος του σώματός τους. Νικήτρια αναδεικνύεται η ομάδα που θα πετύχει τα περισσότερα γκολ. Η διάρκεια του αγώνα είναι δύο ημίχρονα των δέκα λεπτών.


ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΑΘΛΗΤΩΝ

Η επίδειξη πραγματοποιείται από έξι (6) αθλητές του αθλήματος με προβλήματα όρασης. Ο αγώνας διεξάγεται σύμφωνα με τους κανονισμούς του αθλήματος στο γήπεδο του Παραολυμπιακού Πάρκου. Χαρακτηριστικό γνώρισμα των αθλητών του συγκεκριμένου αθλήματος είναι η απόλυτη αυτοσυγκέντρωσή τους, έτσι ώστε έγκαιρα να αναγνωρίσουν την πορεία που διαγράφει η μπάλα, μη έχοντας την αίσθηση της όρασης. Γι’ αυτό άλλωστε επιβάλλεται η νεκρική σιγή από τους παρευρισκόμενους θεατές.

ΒΙΩΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Στη δράση αυτή συμμετέχει ελεύθερα όποιος θέλει. Οι δηλώσεις συμμετοχής πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια διεξαγωγής της δράσης στη γραμματεία του Παραολυμπιακού Πάρκου. Ο προβλεπόμενος αριθμός συμμετοχών είναι εκατό (100). Όσοι θέλουν να συμμετέχουν μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή είτε σαν ομάδα είτε σαν άτομα. Οι υπεύθυνοι του αθλήματος σχηματίζουν ομάδες των έξι (3) και οι συμμετέχοντες παίρνουν μέρος σε αγώνα δέκα (10) λεπτών, σύμφωνα με τους κανονισμούς του αθλήματος. Όλοι οι συμμετέχοντες παίρνουν αναμνηστικά διπλώματα.

Close Menu