ΙΔ' Μαθητιάδα, Πρώτη Σερρών, 15-19 Μαΐου 2020

Α' ΜΑΘΗΤΙΑΔΑ - 2002

Η 1η Μαθητιάδα διεξήχθηκε με την ονομασία "Μαθητικές εκδηλώσεις Πρώτης 2002". Ήταν η πρώτη προσπάθεια δημιουργίας του θεσμού και συμμετείχαν σχολεία από τη Βόρεια Ελλάδα. Διεξήχθησαν τα ολυμπιακά αθλήματα στα οποία δεν περιλαμβάνονταν τα αθλήματα νερού (πισίνας και θάλασσας) και τα «επικίνδυνα» αθλήματα (πυγμαχία, ταε κβο ντο κτλ). Επίσης διεξήχθησαν και οι πρώτες παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις με σχολεία και φορείς της περιοχής. Αν και δεν έλειψαν κάποια οργανωτικά προβλήματα, η επιτυχία των εκδηλώσεων για τα δεδομένα της εποχής ήταν πολύ μεγάλη, κυρίως λόγω του πρωτόγνωρου μεγάλου μεγέθους της διοργάνωσης για επαρχία. Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε και η Τελετή Έναρξης που πραγματοποιήθηκε από μαθητές δημοτικών σχολείων της περιοχής.

15   ΣΧΟΛΕΙΑ που συμμετείχαν               9   ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ                             62  ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ
15   ΣΧΟΛΕΙΑ από Ελλάδα                    9   Νομοί από Ελλάδα                        31  Αγοριών 
  0   ΣΧΟΛΕΙΑ από Ομογένεια               0   ΧΩΡΕΣ από Ομογένεια                 29  Κοριτσιών                                         
  0   ΣΧΟΛΕΙΑ από Ξένες Χώρες           0   Ξένες Χώρες                                    2  Μικτά                                                  


ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ

Η ΠΡΩΤΗ ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ

Με αυτήν τη "μαγική" τελετή για τα δεδομένα της εποχής ξεκίνησαν όλα. Εκατοντάδες παιδιά δημοτικών σχολείων της περιοχής έδωσαν το δικό τους στίγμα σε μια εκδήλωση που συγκίνησε και ξάφνιασε πολύ ευχάριστα τους πολλούς θεατές αυτής της πρώτης εκδήλωσης που θύμιζε κάτι από Ολυμπιακούς Αγώνες.

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΥΠΕΠΘ

Όλες τις εκδηλώσεις κάλυψε ειδικό τηλεοπτικό συνεργείο που έστειλε το Υπουργείο Παιδείας. Τα μέλη του συνεργείου εντυπωσιάστηκαν από αυτό που είδαν και δήλωσαν ότι απ' όλες τις μεγάλες εκδηλώσεις που κάλυψαν στο πρόγραμμα της Ολυμπιακής Παιδείας, αυτή ήταν σίγουρα μία από τις καλύτερες και πιο εντυπωσιακές.

Η ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ

Προκάλεσε εντύπωση η διεξαγωγή των περισσοτέρων αθλημάτων ταυτόχρονα, όπως και στους Ολυμπιακούς Αγώνες και ιδίως η πραγματοποίηση των πιο μη διαδεδομένων αθλημάτων όπως χόκεϊ, μπέϊζμπολ κτλ. με τον ειδικό αθλητικό εξοπλισμό που παρείχε η Οργανωτική Επιτροπή.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ 2002

1 ΔΡΑΜΑΣ 1ο ΔΡΑΜΑ ΔΡΑ
2 ΔΡΑΜΑΣ 2ο " "
3 ΔΡΑΜΑΣ 3ο  " "
4 ΔΡΑΜΑΣ 4ο  " "
5 ΝΕΑΣ ΒΥΣΣΑΣ ΕΒΡΟΣ ΕΒΡ
6 ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 2ο  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΘΕΣ
7 ΝΙΚΗΣΙΑΝΗΣ ΚΑΒΑΛΑ ΚΑΒ
8 ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ ΚΟΖΑΝΗ ΚΟΖ
9 ΑΡΙΔΑΙΑΣ 1o ΠΕΛΛΑ ΠΕΛ
10 ΑΡΙΔΑΙΑΣ 2ο " "
11 ΠΡΩΤΗΣ ΠΡΩΤΗ ΠΡΩ
12 ΝΕΑΣ ΖΙΧΝΗΣ ΣΕΡΡΕΣ ΣΕΡ
13 ΣΕΡΡΩΝ 3ο " "
14 ΣΕΡΡΩΝ 5ο " "
15 ΝΕΩΝ ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ 1ο  ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΧΑΛ

ΠΡΟΣΩΠΑ 2002

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΑΛΛΟΣ - Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής

Ο εμπνευστής και ιδρυτής της Μαθητιάδας ήταν αναμφίβολα ο άνθρωπος που την οραματίστηκε, τη σχεδίασε και την οργάνωσε με τη βοήθεια συναδέλφων και κατοίκων της Πρώτης . Ήταν ο άνθρωπος  πανταχού-παρών για να δίνει λύσεις και να καθοδηγά την μεγάλη αυτή προσπάθεια, μεταξύ άλλων και σαν πρώτος Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής.

ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ  - μαθήτρια

Η πρώτη μαθήτρια που άναψε τη φλόγα της Μαθητιάδας στον ειδικό-βωμό κιούπι που στήθηκε επάνω στις εξέδρες του πλήθους. Ήταν μαθήτρια της Α' τάξης του Γυμνασίου Πρώτης και διακρίθηκε για το ήθος της και για τις αθλητικές της ικανότητες. Κατέκτησε 4 χρυσά, 1 αργυρό και 1 χάλκινο μετάλλια.

ΒΑΡΒΑΡΑ ΣΤΕΦΑΝΙΔΟΥ  - μαθήτρια

Η πρώτη μαθήτρια που διάβασε τον όρκο της Μαθητιάδας. Ήταν μαθήτρια της Α' τάξης του Γυμνασίου Πρώτης και διακρίθηκε για το ήθος της και για τις αθλητικές της ικανότητες. Κατέκτησε 4 αργυρά μετάλλια.


ΑΘΛΗΜΑΤΑ 2002

ΜΕΤΑΛΛΙΑ 2002

      ΣΥΝΟΛΟ
1 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΘΕΣ 16 6 6 28
2 ΣΕΡΡΕΣ ΣΕΡ 11 12 13 36
3 ΠΡΩΤΗ ΠΡΩ 10 11 11 32
4 ΚΟΖΑΝΗ ΚΟΖ 10 7 5 22
5 ΠΕΛΛΑ ΠΕΛ 9 7 7 23
6 ΚΑΒΑΛΑ ΚΑΒ 4 8 5 17
7 ΕΒΡΟΣ ΕΒΡ 2 4 3 9
8 ΔΡΑΜΑ ΔΡΑ 1 2 2 5
9 ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΧΑΛ 0 2 5 7
Close Menu