ΙΔ' Μαθητιάδα, Πρώτη Σερρών, 15-19 Μαΐου 2020

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Η ασφάλεια των συμμετεχόντων σε όλα τα επίπεδα είναι το κυριότερο μέλημα της Οργανωτικής Επιτροπής και σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκομένους φορείς (Αστυνομική Δ/νση, Νομαρχιακό Νοσοκομείο, Λιμενικό, Πυροσβεστική, ΕΚΑΒ κτλ) παίρνονται όλα τα αναγκαία μέτρα για την ασφαλή διεξαγωγή των αθλημάτων και την ασφαλή μετακίνηση όλων των συμμετεχόντων.
Ασφάλεια χώρων: Οι χώροι της κατασκήνωσης είναι όλοι περιφραγμένοι για την ασφάλεια των συμμετεχόντων και ιδιωτική αστυνομία περιπολεί κατά τις βραδυνές ώρες στην περίμετρό τους. Επίσης στους αθλητικούς χώρους βρίσκεται σε μόνιμη βάση η αστυνομία, η οποία φροντίζει για τα μέτρα ασφάλειας και τροχαίας.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΝΕΡΟΥ

Για την ασφαλή διεξαγωγή των αθλημάτων τα οποία διεξάγονται στην πισίνα, όπως π.χ. κολύμβηση, πόλο κτλ εκτός από τη παρουσία γιατρού υπάρχουν και εξειδικευμένοι πτυχιούχοι ναυαγοσώστες από τη Ναυαγοσωστική Σχολή Μακεδονίας.
Επίσης για τα αθλήματα που διεξάγονται στη θάλασσα πέρα από γιατρό και ναυαγοσώστες υπάρχει και η παρουσία των ανδρών του Λιμενικού Σώματος των Λιμεναρχείων Ν. Περάμου και Καβάλας, οι οποίοι μαζί με ειδικά σκάφη μεριμνούν για την ασφαλή διεξαγωγή αυτών των αθλημάτων.
Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι στην εκδήλωση του 2005, υπήρξαν 16 ναυαγοσώστες με τον ειδικό εξοπλισμό τους και περίπου 20 άνδρες του Λιμενικού Σώματος κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των θαλάσσιων αγωνισμάτων.

Close Menu