ΙΔ' Μαθητιάδα, Πρώτη Σερρών, 15-19 Μαΐου 2020

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ

Η Αντισφαίριση με αμαξίδιο είναι ένα δυναμικό άθλημα και έχει ιδιαίτερα υψηλή δημοτικότητα κατά τη διάρκεια των Παραολυμπιακών Αγώνων. Η Αντισφαίριση με αμαξίδιο διεξάγεται μεταξύ δύο (απλό) ή τεσσάρων αθλητών ή αθλητριών (διπλό), που παρουσιάζουν μόνιμη κινητική αναπηρία, με απώλεια λειτουργικότητας σε ένα ή και τα δυο κάτω άκρα. Επίσης, δικαίωμα συμμετοχής έχουν, αλλά κατατάσσονται σε ξεχωριστό όμιλο, αθλητές με τετραπληγία, οι οποίοι έχουν απώλεια κινητικότητας ή ακρωτηριασμό σε τουλάχιστον 3 από τα 4 άκρα.


ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΑΘΛΗΤΩΝ

Αθλητές Παραολυμπιακών Αγώνων με αναπηρία στα κάτω άκρα κάνουν επίδειξη του τένις και δείχνουν τον τρόπο με τον οποίο διεξάγεται το αγώνισμα. Οι θεατές μέσα από την επίδειξη θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά όχι μόνο το άθλημα αυτό, αλλά και τους αθλητές που παρά το προβλήματά τους, πολλές φορές εντυπωσιάζουν με τις τεχνικές τους κινήσεις.

ΒΙΩΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Στη δράση αυτή συμμετέχει ελεύθερα όποιος θέλει. Οι δηλώσεις συμμετοχής πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια διεξαγωγής της δράσης στη γραμματεία του χώρου διεξαγωγής της δράσης. Ο προβλεπόμενος αριθμός συμμετεχόντων είναι δέκα (10). Οι συμμετέχοντες θα καθίσουν σε αμαξίδιο και θα προσπαθήσουν να χτυπήσουν την μπάλα που θα τους πετάει ο υπεύθυνος του αθλήματος. Όλοι  οι  συμμετέχοντες  παίρνουν  αναμνηστικά  διπλώματα.


GALLERY

Close Menu