ΙΔ' Μαθητιάδα, Πρώτη Σερρών, 15-19 Μαΐου 2020

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ

Στο άθλημα της 'Αρσης Βαρών σε πάγκο οι αθλητές ή αθλήτριες αγωνίζονται από ύπτια θέση (ανάσκελα) πάνω σε ειδικά διαμορφωμένο πάγκο. Οι επίσημοι βοηθοί ενός αθλητή δίνουν την μπάρα στον αγωνιζόμενο στο ύψος των τεντωμένων χεριών του. Ο αθλητής θα πρέπει μέσα σε δύο λεπτά να ολοκληρώσει την προσπάθειά του κάνοντας τις εξής κινήσεις: να κατεβάσει την μπάρα στο στήθος, να τη κρατήσει για ένα μικρό χρονικό διάστημα ακίνητη και στη συνέχεια να την ωθήσει προς τα πάνω μέχρι τη πλήρη έκταση των χεριών.


ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΑΘΛΗΤΩΝ

Η επίδειξη του αθλήματος θα γίνει από αθλητές Παραολυμπιακών Αγώνων με αναπηρία στα κάτω άκρα, οι οποίοι θα δείξουν τον τρόπο με τον οποίο διεξάγεται το αγώνισμα. Οι θεατές μέσα από την επίδειξη θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά όχι μόνο το άθλημα αυτό, αλλά και τους αθλητές που παρά το προβλήματά τους, πολλές φορές σηκώνουν μεγαλύτερα βάρη από τους αθλητές χωρίς αναπηρία.

ΒΙΩΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Στη δράση αυτή συμμετέχει ελεύθερα όποιος θέλει. Η δράση περιλαμβάνει τρεις (3) προσπάθειες άρσης βαρών σε πάγκο. Ο συμμετέχων ξαπλώνει στον πάγκο και ο υπεύθυνος της δράσης του δίνει τα βάρη, τα οποία πρέπει να τα κατεβάσει στο στήθος και στη συνέχεια να τα σηκώσει ψηλά. Τα βάρη ρυθμίζονται ανάλογα με το συμμετέχοντα. Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται στη γραμματεία του αθλήματος (στο χώρο διεξαγωγής) κατά τη διάρκεια της δράσης. Ο προβλεπόμενος αριθμός συμμετεχόντων είναι είκοσι (20). Όλοι οι συμμετέχοντες βραβεύονται με αναμνηστικά διπλώματα.

Close Menu